Meer over de opzet van hackathon Redesign Your Food Business

Van kennis naar oplossing
We starten met inspirerende presentaties van de experts over de vraagstukken. Met je teamgenoten bespreek je welke uitdaging jullie aanspreekt. Vervolgens verdiep je je in het onderwerp en probeert zo goed mogelijk beeld te krijgen. Daarna ga je pas nadenken over de oplossingen. Heb je eenmaal een vernieuwend idee, dan begin je te werken aan de oplossing. Dat kan zijn een prototype of een business model of een programma-opzet. Op de 2e dag demonstreer je je oplossing aan de bezoekers van de beurs. Zij mogen hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. 
Je eindigt met een presentatie aan de onafhankelijke jury. Zij bepalen per categorie een winnaar.   

Challenges
We werken met twee concrete challenges. Elke challenge bevat informatie over de uitdagingen en knelpunten, zodat je alvast een beeld hebt. De probleemstelling vormt het startpunt voor jouw ontdekkingstocht naar de beste oplossing. Binnenkort publiceren we meer over de challenges. 

Ontmoet experts en bezoekers van de beurs
Deze hackathon vindt plaats tijdens de Foodtechnology beurs. Ongeveer 2000 bezoekers en 100 standhouders zijn aanwezig verspreid over twee dagen. Een mooie en inspirerende plek om kennis te verzamelen over de challenges, experts te raadplegen en je ideeën voor te leggen aan bezoekers. Zo kun je gelijk testen of je oplossing kansrijk is. 

Wat levert het je op?

Innoveren

Met je team bouw je aan vernieuwende oplossingen. Ervaring is niet vereist.

Netwerken

Ontmoet co-creators, nieuwe vrienden en maak kennis met potentiële werkgevers voor stage- en afstudeeropdrachten.

Leren

Van elk innovatie-evenement leer je. Van coaches, domeinexperts en collagedeelnemers. Ontdek de mogelijkheden